Hónapok óta lopták a fát

Falopás miatt tett bejelentést a Mecsekerdő Zrt. területileg illetékes erdésze a Siklósi Rendőrkapitányság Sellyei Rendőrőrsén február 17-én a kora délutáni órákban. 

hirdetés

A feljelentő  elmondta, hogy munkája során távcsővel vette észre az erdőterületen két ismeretlen férfit, akik éppen engedély nélkül fát termeltek ki, azonban a tolvajok – észlelve hogy lebuktak – elszaladtak a helyszínről.

A rendőrök az erdész által megjelölt területen tartott helyszíni szemle során egy kistraktortól származó nyomot találtak, melyet végigkövetve eljutottak a tolvajok házának hátsó kertjéig. A nyomozók néhány óra leforgása alatt elfogták B. István 26 éves és N. László 25 éves sellyei lakosokat, akik kihallgatásuk során beismerték tettüket.

A házkutatás során körülbelül 3,5 köbméter tűzifát, a fa szállítására használt pótkocsis kistraktort, a favágáshoz használt motoros fűrészt, sőt még a kitermelésnél hordott bakancsot is lefoglalták a rendőrök.

A két férfi vallomásában elmondta, hogy többedmagukkal hónapok óta jártak a területre fát lopni, tevékenységük során körülbelül 50 köbméternyi fát vágtak ki és hordtak el. A lopott fa egy részét saját háztartásukban tüzelték el, a fennmaradó mennyiséget értékesítették.

falopás1

Ezt követően pár óra alatt a rendőrök további öt férfit kutattak fel és állítottak elő, akik gyanúsítotti kihallgatásuk alkalmával elismerték, hogy ők is rendszeresen loptak fát az említett erdőterületről.

A Siklósi Rendőrkapitányság Sellyei Rendőrőrse – szakértők bevonásával – folytatja a büntetőeljárást a hét sellyei férfival szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.