Hoppál Péter: “A héten Budapesten megkezdtem a kompenzáció érdekében a tárgyalásokat”

Hoppál Péter

“Politikai revolverezés helyett a tárgyalás és hatékony kormányzati lobbi segítheti Pécset” címmel közleményt juttatott el lapunkhoz Hoppál Péter, Pécs fideszes országgyűlési képviselője.

hirdetés
Uránia Mozi

A politikus a pécsi önkormányzat pénteki közleményére reagált, amiben számokkal alátámasztva felvázolták, milyen költségvetési helyzetben van Pécs, s hogy mi történne akkor, ha a kormány nem kompenzálná azokat a költségvetési kieséseket, amelyek jelentős részben a kormány döntései miatt sújtják Pécset.

Ha nem kompenzálják Orbánék Pécs veszteségeit, nem lesz pénz közvilágításra, buszközlekedésre és sok minden másra

A városvezetés közleménye egyébként hangsúlyozza, hogy Pécs nem erre számít, de muszáj felkészülnie erre a helyzetre is. Hoppál szerint ez “politikai revolverezés”, miközben kormánypárti politikusként egyelőre annyit tud mondani a kompenzációról, hogy a héten Budapesten megkezdte a kompenzáció érdekében a tárgyalásokat. Szerinte a bevételkieséssel kapcsolatban néhány, “a városvezetés által kimutatott adat pontatlan”, de hogy melyek ezek, és hogy milyen mértékű “pontatlanságról” van szó, azt nem tudjuk meg a közleményéből.

A közlemény szövege:

A koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés lehetséges kormányzati kompenzációja fontos lépés lehet a város gazdaságának újraindításában. A pécsi városvezetéssel folytatott múlt pénteki megbeszélésem után a héten Budapesten megkezdtem a kompenzáció érdekében a tárgyalásokat. A Magyar Államkincstár vezetőivel folytatott egyeztetésen kiderült, hogy néhány, a városvezetés által kimutatott adat pontatlan. Ígéretet kaptam Pécs – koronavírus elleni védekezés időszakában történt – bevétel kiesési összegének pontosítására. A hiteles adatokat következő lépésként a Pénzügyminisztérium illetékesei elé tárjuk. Célunk az, hogy Pécs kerüljön bele a kormány által kompenzálandó városok körébe. A kormányzati tárgyalások jelenlegi szakaszában kifejezetten károsnak tartom a politikai revolverezés bevetését. Arra kérem Péterffy Attila polgármester urat, hogy tárgyalásaink sikerét legalább azzal segítse, hogy a maihoz hasonló, a közvilágítás lekapcsolásával riogató hangulatkeltésnek gátat szab.”