Hoppál Péter a nácik és a szovjetek paktumához hasonlította az ellenzéki összefogást

Hoppál Péter

Ez már a sokadik alkalom, hogy a pécsi fideszes politikus finoman szólva is meredek kontentet oszt meg Facebook-oldalán. 

hirdetés
Uránia Mozi

Hoppál Péter, pécsi miniszteri biztos és kultúráért felelős államtitkár ismét tartalmat állított elő a Facebookon, legújabb dobása az volt, hogy

az ellenzéki pártok összefogását a náci Németország és a szovjetek között 1939-ben megkötött megnemtámadási szerződéshez, azaz a Molotov–Ribbentrop-paktumhoz hasonlította.

Hoppál délelőtt posztolt egy képet, amit a Telex szúrt ki. A kép felső részén a II. világháború előtt kötött megállapodásról készült fotó van, az alsó felén pedig az a január 5-i kép, ami akkor készült, amikor az ellenzéki pártok vezetői lefektették az esetleges közös kormányzás alapelveit – írja a lap.

A képen a következő felirat áll: „A történelemben a szélsőségek rendre egymásra találnak”. Ehhez Hoppál hozzátette: „A szélsőjobb és a szélsőbal előbb-utóbb összeér.”

Az említett paktum megkötésének napja, augusztus 23-a egyébként Európában a totalitárius diktatúrák áldozatainak emléknapja – írja a Telex.

Hoppálnak nem ez az első ilyen megmozdulása. 

Nemrég egy – amúgy vastagon megcáfolt – amerikai szélsőjobboldali összeesküvéselméletet emlegetve írt a Capitolium ostromáról, de emlékezetes volt még legendás „digitális kollégájának” senkiházizó kommentje is, vagy amikor megosztott egy nemlétező Index-cikket, meg aztán ott volt az a bejegyzése is, amiben egy durván rasszista viccet nevezett „kolosszálisnak”.

Hirdetés