Hoppál Péternek is várnia kellett a sürgősségin

Forrás: Hoppál Péter / Facebook

„…a magyar egészségügyi ellátás MINDENKINEK kiváló.”

hirdetés
Uránia Mozi

Hoppál Péter szerdán Facebook-oldalán helyzetjelentett egyet, miután kedden egy posztban robbantotta a hírt, hogy vakbélműtétet kellett végrehajtani rajta. Új bejegyzésében a sürgősségi beavatkozásával professzionálisan lájkmaximalizáló fideszes államtitkár megköszönte a százezer megtekintést és a sok kommentet – amelyek közé „elenyésző balos rosszindulat is beesett” -, majd leírta a vele történteket, szerencsére kevésbé enigmatikusan, mint legutóbb.

Mint írja, a Parlament orvosi szobájában kétszer vizsgálták meg gyengeség, vízverés, görcsök miatt, először délben, majd délután ötkor újra. Azonnal infúziót kötöttek be neki, majd mentőt hívtak (nem ám magánmentőt, simát!). Ezután a kijelölt állami kórház sürgősségijére vitték be, ezzel kapcsolatban pedig hozzá is tette, hogy neki is „mint mindenkinek, várakozni kellett kora estétől”.

A vizsgálatok szerint enyhe tüdőgyulladása van, műteni pedig vakbélgyulladás miatt kellett. A műtő azonban foglalt volt, ezért

„természetesen vártunk, hajnalban került rám a sor, tegnap 3.30-kor toltak ki a sikeres altatásos műtét után” – írja.

Amúgy hazaengednék, de a tüdőgyulladás miatt még egy-két napot benn kell maradnia.

A kelleténél most egy fokkal jobban eltervelt és beállított fotográfiával illusztrált (nagyon hiányzik az előző kép egyszerűségében ütős spontánsága) bejegyzés vége felé Hoppál megjegyzi, hogy „a magyar egészségügyi ellátás MINDENKINEK kiváló, aki külföldön kipróbálta már ezt, mindenki itthon kezelteti magát, nem véletlen”.

Az esetet – egyébként helyesen – Hoppál figyelmeztetésnek veszi:

„Mindezt a kemény munka, a túlhajtott tempó következményeként élem meg, mint kényszerpihenőt, lassítási figyelmeztetést.”

Akit az államtitkár hazai egészségügyben tett nagy kalandjának egyéb részletei (hogy gyógyulnak például a sebei?) is érdekli, az itt megtalálja számítását.