Hoppál Pétert is bemutatta a miniszter

Bemutatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) államtitkárjelöltjeit – köztük Hoppál Pétert – kedden Balog Zoltán miniszter. Hivatalukat napokon belül vehetik birtokba.

hirdetés

A pécsi Hoppál Péter a kulturális államtitkári posztot töltheti be. A keddi bemutatáson Balog Zoltán minden új vezetőt megszólított, Hoppál Péter felé az a miniszter elvárása, hogy találja meg a megfelelő együttműködést a Magyar Művészeti Akadémiával, és formálják együtt a közművelődési, közgyűjteményi területeket. A kultúrát fogyasztható formában vigyék közel az emberekhez – mondta a tárcavezető, hozzátéve: azt is kéri, a források elosztásakor járjon el körültekintően, és a kulturális diplomácia területén is számít a munkájára.

Balog Zoltán miniszter az államtitkárokat bemutatva kiemelte: az, hogy a minisztérium változatlan formában folytatja működését, bizonyítja, hogy sikeres volt a létrehozására irányuló kísérlet, és érdemes együtt tartani azokat a társadalompolitikai ágazatokat, amelyek közvetlenül érintik az emberek életét. Továbbra is stratégiai cél Magyarország polgárai, közösségei lelki-testi egészségének erősítése, és ehhez hozzátartozik a közművelődés is. Fontos továbbá a családok megerősítése, valamint koncentrálni szeretnének az alsó középosztály felemelésére is. Kitért arra, hogy az állami szolgálatot végzőknél szeretnék megerősíteni azokat az életpályákat, amelyek a köztisztviselőknek, a felsőoktatási dolgozóknak, pedagógusoknak, szociális munkásoknak járnak, és reményei szerint később az egészségügyben is kialakítják majd ezt a rendszert.

Hoppál Péter; Balog Zoltán; Rétvári Bence; Simicskó István; Soltész Miklós; Czunyiné dr. Bertalan Judit; Veresné Novák Katalin; Lengyel Györgyi; Zombor Gábor Zoltán

Rétvári Bence parlamenti államtitkár és miniszterhelyettes, Lengyel Györgyi közigazgatási, Czunyiné Bertalan Judit köznevelési, Simicskó István sportért felelős, Soltész Miklós egyházügyi, Veresné Novák Katalin ifjúsági és családügyi, Czibere Károly szociális és társadalmi felzárkózási, Zombor Gábor egészségügyi államtitkár lesz. A felsőoktatási államtitkár személyét néhány héten belül jelentik be. Az uniós fejlesztések ügye is államtitkári rangra emelkedik. Amíg ennek vezetőjét megtalálják, a területet Köpeczi-Bócz Tamás helyettes államtitkár irányítja.

Az államtitkárok június 15-e után foglalják el hivatalukat.

 • Fóris Béla

  http://nepszava.com/2014/01/magyarorszag/hoppal-peter-a-hivatasos-hazudozo.html

  Már a cím tömör összefoglalása a Hoppál úr karakterének.

 • valaki

  Most már kezdjük unni Hoppál Úr karrierépítéséről szóló híreit, már a csapból is ez folyik. Nem igazán vagyunk rá kíváncsiak. Most már lépjen és tegyen is valamit Pécsért.

 • Lol

  petit nem kell bemutatni, pontosan tudjuk, hogy mire jó! (semmire)

  “Felfelé nyal, lefelé tapos.”

 • Szekeres A.

  Az államtitkárságot igazán ide hozhatná!Ja és ismét respekt Hopli!

 • Pécsi

  Első ténykedése lehetne, hogy a nyertes pécsi csapat mellett kiáll és az ő munkájukat épitik meg Milánóban.

 • Fóris Béla

  Ha így halad a szamár létrán, akkor akár a Vitya király bilihordozója is lehet.