Hoppál: visszataszító a baloldal

A kormány eddig is megadott és a jövőben is meg fog adni minden segítséget a Nemzetközi Pető Intézetnek, az intézmény működését “a bukott baloldalon kívül” semmi nem veszélyezteti – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a Fidesz szóvivője.

hirdetés

Hoppál Péter emlékeztetett arra, hogy a kabinet megduplázza a köznevelési szerződés alapján járó 105 millió forintos kiegészítő támogatást. Hozzátette, az intézet ezen kívül is közel félmilliárdos támogatás kapott.

A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott, hogy a Nemzetközi Pető Intézetet övező, az elmúlt napokban felerősödő történetek “tele vannak hazugságokkal”, mert a baloldal visszataszító eszközöket használ. Mélységesen szégyellheti magát minden olyan baloldali politikus, aki a beteg gyerekek hátán kíván visszamászni a parlamentbe – mondta.

Hoppál Péter leszögezte, hogy akik ma a Pető Intézet mellett kardoskodnak, azok hoztak döntéseket 2005 környékén az intézményt érintő megszorításokról. Amikor ezek ellen a Fidesz tiltakozott és segítő programokat próbált készíteni, akkor a baloldal leszavazta javaslataikat – tette hozzá.

“El a kezekkel a Pető Intézettől, ne próbálják politikai célokra használni a baloldal politikusai” – zárta szavait.

 • Kételkedő

  Nem tudom miért kell a politikát be le vonni !!!!!!!!
  Más kép nem lehet tálalni a hírt ?

 • Alapítvány

  Több, mint egymilliót adományozott a Szemem Fénye Alapítványnak anno és azóta is igyekszik segíteni őket.

 • rövid

  rövidebb emlékezetüeknek: 2002″ bukott jobboldal” Ezt is lehetne szajkózni!

 • pécsi

  Ha jól emlékszem, Hoppál is felajánlotta, ha megválasztják, akkor az első fizetéséből támogatja a Szemem fénye alapitványt. Később meg is tette.