Fenekeznek a tóban

Sétáló Mihályra, a Pécsi Horgász Egyesült alapítójára emlékezve rendezi meg az egyesület immár tizedik alkalommal a Sétáló-emlékversenyt. A megmérettetésnek a Malomvölgyi II-es tó ad otthont május 18-án, szombaton kora reggeltől.

hirdetés

Az egyéni halfogós versenyt, fenekezős kategóriában rendezi a Pécsi Horgász Egyesület. A Malomvölgyi – tó két oldalán csak korlátozott számú horgászhely biztosított, így a megmérettetésen csak az egyesület tagjai indulhatnak. A résztvevők nevezni csak előzetesen, a nevezési díj befizetésével tudnak május 16-ig.

Az egyenletesebb halfogás biztosítása érdekében, a kíméleti területtől északra eső területen, a tó mindkét oldalán lesznek a horgászhelyek kitűzve. Az ifjúsági versenyzők a felnőttekkel, együtt sorsolva horgásznak, de természetesen külön díjazásban részesülnek.

A szervezők a verseny szabályaira külön felhívják a résztvevők figyelmét. Felnőtt versenyzők kettő, az ifjúsági versenyzők egy fenekezős készséggel, készségenként maximum kettő horoggal horgászhatnak. A botot lehet kézben tartva, ágasra téve, kapásjelzővel vagy anélkül is használni. A verseny ideje alatt etetni csak etető kosárral szabad.

A Pécsi Horgász Egyesület vezetősége közölte, fenekező horgászmódszerre meghirdetett versenyen kimagasló eredményt elérő felnőtt férfi, női és ifjúsági horgászok értékes jutalomban részesülnek.