Horvát-magyar közös projekt zárult Pécsett

Egy magyar ipari szövetség és egy horvát város közös mezőgazdasági projektje zárult le hétfőn Pécsen, az együttműködés célja alapvetően a horvát és magyar mezőgazdasági kisvállalkozók közötti kapcsolatok kialakítása.

A projektzáró konferenciát a pécsi Pannova Ipari Parkban tartották hétfőn délelőtt. Az AGRO INC elnevezésű programban magyar részről a Munkaadók és Gyáriparosok Regionális Szövetsége, horvát részről Križevci városa, az ottani gazdasági középiskola és kisiparosok egyesülete vett részt.

A hétfői rendezvényen elhangzott: a 240 ezer euró összértékű projektet 85 százalékban az Európai Unió finanszírozta. Célja alapvetően az együttműködés kialakítása horvát és magyar mezőgazdasági kisvállalkozók között.

A Munkaadók és Gyáriparosok Regionális Szövetsége elnöke, Varga Jenő szerint ez sikeres volt, ám a projekt igazi értékét az adja, ha az együttműködés más gazdasági területeken, így az iparban és a kereskedelemben is folytatódik.

A projekt keretében Križevci-ben mezőgazdasági inkubátorház létesül. A háromszintes épületben konferenciatermek, irodák, bolt, kávézó és étterem is helyet kap. Az inkubátorház mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásoknak nyújt szolgáltatásokat.