Horvát rendőrökbe futhatunk augusztus 20-án

Mint ismert, már korábban együttműködési megállapodás született a magyar és a horvát rendőri szervek között a 2010 idegenforgalmi szezonjában történő szakmai együttműködésről

hirdetés

– Ennek keretében augusztus végéig Baranya megyében két-két fő horvát rendőr teljesít szolgálatot, akik a magyar kollégáik feladatellátásához nyújtanak támogatást, különösen a horvát állampolgárságú turistákkal való kommunikáció és együttműködés elősegítése tekintetében, a bűncselekmények és szabálysértések megelőzése, valamint a közlekedésbiztonság javítása érdekében – közölte írásos tájékoztatójában a rendőrség.

Mint hozzátették, ittlétük alatt ellátásukról a magyar fél gondoskodik, kiutazásuk költségét a horvát rendőrség fedezi. Mindannyian beszélnek magyarul, ami nagyban megkönnyíti az együttműködést.

A magyar szervek felhívják azonban a figyelmet arra, hogy horvát kollégáik hazánkban rendőri jogosultságokat nem gyakorolnak, így ilyen jellegű intézkedéseket nem foganatosítanak.

Közös szolgálatukat napi nyolc órában látják el Baranyában, elsősorban az EKF rendezvények időpontjához igazodva. Találkozhatunk velük augusztus 20-án Pécs belvárosában, valamint a hét folyamán akár Orfű és Abaliget területén.