Horváth Juci mezét is elvitték + Videó!

Ereklyék, bajnoki és kupagyőzelmeket szimbolizáló zászlók tűntek el a városi sportcsarnokból Iványi Dalma kérésére. A szurkolókhoz is eljutott a hír, akik szerint mindezeknek a győzelmek színhelyén kell maradniuk.

hirdetés

Mint azt a Pécs TV megtudta, a szurkolók számára oly fontos ereklyék eltávolítása Iványi Dalmának, a Pécsi Női Kosárlabda Kft. ügyvezetőjének egyéni döntése volt. Úgy tudjuk, sem a tulajdonostársakkal, sem pedig a PVSK-val nem egyeztetett az ügyben. Pedig az ereklyék egy része nem a klub tulajdona.

Iványi Dalma a Pécsi Női Kosárlabda Kft. ügyvezetője úgy nyilatkozott, hogy az ereklyéket a még csak papíron létező Hatodik Játékos Alapítványnak adták át megőrzésre. A szurkolók azonban tiltakoznak, mert úgy vélik, ezeknek a helye a sportcsarnokban van.

Marczi Gábor a Hatodik Játékos Alapítvány vezetője elmondta: ők kérték, hogy kapják meg az ereklyéket megőrzésre. A Pécsi Női Kosárlabda Kft. taggyűlése egyébként kedden nehezményezte, hogy a tulajdonostársak beleegyezése nélkül vitték el az ereklyéket. Azt javasolták a tagok, hogy a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-hez kerüljenek megőrzésre a relikviák. Iványi Dalma távollétében, ügyvédje ezt a kérést elutasította. A PSN Zrt. az önkormányzati támogatás megvonása után kérte a klubot, hogy pakoljanak ki az irodából. Ez nem történt meg, az ereklyéket azonban elvitték.

A zászlók, tablók, érmek, kupák nagy részét és nem utolsósorban Horváth Judit mezét a PVSK készíttette. 2005-ig ugyanis az egyesület színeiben nyert a pécsi női kosárcsapat. Az 1996 előtti ereklyék a PVSK épületében vannak, de a későbbiek, azaz 2005-ig is őket illetnék. Czerpán István elnök a Pécs TV kérdésére elmondta: őt még nem keresték meg az ügyben, de nem zárkózik el a tárgyalásoktól. Ivány Dalmát nem sikerült elérni az ügyben.

hirdetés