Horvátország képekben

A Horvát Köztársaság magyarországi nagykövetsége támogatásával Budapest Belváros – Lipótváros Horvát Kisebbségi Önkormányzata fotópályázatot írt ki. 

hirdetés

A szakmai zsűri 2260 pályamunkából 65 fotós 75 felvételét választotta ki, köztük a pécsi Antos Árpád Díszlépcső című képét, ami Dubrovnikban készült.

Antos Árpád, a Mecseki Fotóklub tagja elmondta, az utazásai során szerzett élményeit mondja el a képek segítségével, melyeket művészi oldalról próbál megközelíteni, ehhez azonban elengedhetetlenek a megfelelő fényviszonyok, például a napsütés.

Horvátország július elsejei Európai Uniós csatlakozása a Magyar Páneurópa Unió számára is örömteli esemény. A szövetség pécsi szervezete segített abban, hogy a fotókiállítást Pécsett is bemutathassák, ők ezzel köszöntik az új tagállamot.

– A Páneurópa mozgalom eszmeisége alapvetően az, hogy az európai népek békében, barátságban és jó kapcsolatban éljenek egymás mellett – mondta Grünwald Anna, a Páneurópa Unió Pécs-Baranyai Szervezetének elnöke. – Arra törekszünk, hogy ezt meg tudjuk valósítani. Elmondhatom, hogy az elmúlt több mint tíz évben, a horvát Páneurópa szervezetekkel és azok tagjaival is nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki kölcsönös meghívásokkal és programokkal.

A Horvátország képekben című vándorkiállítás megnyitója július 1-jén 17 órakor lesz az ANK dísztermében. A fotókat egy hónapon keresztül nézhetik meg az érdeklődők.