Horvátországi zarándoklattal nyitnak

Ötven évvel ezelőtt XXIII. János pápa Rómában, a Szent Péter-bazilikában megnyitotta a II. Vatikáni Zsinatot. Az évfordulóhoz kapcsolódva kezdődött el a Hit éve. A Pécsi Egyházmegye október 13-án, szombaton a horvátországi Vocinba szervezett zarándoklat keretében nyitja meg a Hit évét.

hirdetés

A II. Vatikáni Zsinat megnyitásának 50. évfordulóján, 2012. október 11-én kezdődött és 2013. november 24-ig, Krisztus király ünnepéig tart majd a Hit Éve, amelynek célja, hogy hirdessük Krisztust azoknak, akik nem ismerik, vagy csupán egy történelmi személyiséget látnak benne – jelentette be még nyáron XVI. Benedek pápa a Szent Péter-bazilikában tartott szentmisén.

A Hit évének logója egy hullámokon ringó bárkát ábrázol, az egyház jelképeként. A főárboc egy kereszt, a vitorlák mögött a napot láthatjuk, amely a monogrammal együtt az Eucharisztiára utal.

Dr. Veres András megyés püspök nyitotta meg csütörtökön a szombathelyi székesegyházban a Hit Évét. Hazánkban a katolikus egyház vezetői a tematikus év során olyan tévhiteket szeretnének eloszlatni, mint hogy tanult ember nem lehet hívő, vagy hogy a hit magánügy.

Az év során a vallási eseményeken túl nem hiányoznak majd a kulturális programok sem. A Pécsi Egyházmegyében az október 13-án, szombaton a horvátországi Vocinba szervezett  zarándoklat keretében nyílik meg a Hit éve.