Hosszú hétvégék, őszi szünet: változik a menetrend

Üljünk buszra!

Munkanap-áthelyezés és az iskolai őszi szünet miatt is változik a közösségi közlekedés menetrendje; a változás a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a Tüke Busz Zrt. a Volánbusz és a MÁV járatait is érinti.

hirdetés

A BKK szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint október 23. és november 1. miatt is változik a menetrend, mivel ezeken a napokon munkaszüneti nap lesz. Október 22., hétfő pihenőnap, október 27., szombat munkanap. November 2., péntek szintén pihenőnap, november 10., szombat munkanap.

Október 22-én a szombati, 23-án a vasárnapi vagy az ünnepnapi, 24-én pedig a tanítási napokon érvényes menetrend szerint járnak Budapesten a tömegközlekedési eszközök. Mivel a következő hétvégén szombat (október 27.) munkanap lesz, a járatok aznap a pénteki menetrend szerint közlekednek.

Az iskolai őszi szünet miatt október 29. és 31. között a tanítási szünetben érvényes munkanapi menetrend lesz érvényben.

Mindenszentek napja miatt szintén munkanap-áthelyezés lesz, november 1-jén, csütörtökön a vasárnapi, ünnepnapi, 2-án és 3-án a szombati menetrend szerint közlekednek majd a járatok. November 9-én, pénteken a tanítási napokon érvényes munkanapi vagy a hétfőtől csütörtökig érvényes menetrend, 10-én, szombaton pedig a tanítási szünetben érvényes munkanapi, illetve pénteki menetrend lesz érvényben.

A BKK jelezte továbbá, hogy október 23-án és november 1-jén a nagyobb bevásárlóközpontokat kiszolgáló egyes járatok (64-es, 104-es, 123-as, 126-as, 162-es autóbusz) nem közlekednek, a 38-as, a 92-es, a 138-as, a 140-es és a 218-as busz pedig nem áll meg ezeknél a megállóknál, mivel az üzletek zárva lesznek.
A központ az október 23-i, illetve november 1-jei közlekedési rendről később ad tájékoztatást.

A Volánbusz közlése szerint október 22-én, hétfőn a munkaszüneti napi, 23-án a vasárnapi, 24-én pedig a hét első iskolai napja szerinti menetrend lesz érvényben.

November első három napján a munkaszüneti napi, 10-én pedig a pénteki menetrend szerint közlekednek a Volánbuszok.

A MÁV tájékoztatása szerint a vonatok október 21-én és 22-én ünnepnapi, 23-án a vasárnapi menetrend szerint szállítják az utasokat, a szerelvényeket pedig több kocsival közlekedtetik, az összes rendelkezésre álló jármű felhasználásával. A MÁV Debrecenből 23-án menetesítő vonatot is indít Budapest-Nyugati pályaudvarra.

A MÁV és a Volánbusz is azt javasolja az utasoknak, hogy a jegyeket elővételben váltsák meg, erre már a közlekedési társaságok honlapjain keresztül is van lehetőség.