Hozta a kötelezőt Rossi válogatottja Andorrán

Jó második félidei játékkal, nagyon sima, 4-1-es győzelmet aratott a magyar labdarúgó-válogatott Andorra ellen idegenben, világbajnoki selejtezőn.

hirdetés
Uránia Mozi

Az eddigi hiányzók után most már Wili Orbán és Sallai Roland játékára sem számíthatott Marco Rossi Andorra ellen. Talán épp ezért nyilatkozta azt, már a meccs előtt, hogy előre is elnézést kér, ha gyengébb lesz a játék. Az első félidő ugyanis a nézhetetlenség határát súrolta. Ráadásul Kalmár Zsoltot sérülés miatt még le is kellett cserélni. Még szerencse, hogy a félidő utolsó pillanataiban Fiola góljával megszerezte a vezetést a magyar csapat – máskülönben bitang nehéz második negyvenöt perc várt volna rá.

Így azonban felszabadultan, jól futballozva tette simává a szünet a után a győzelmet a nemzeti csapat. A csereként beálló Gazdag, majd Kleinhesler, és a végén Nego is betalált. Így Pujol 93. percben szerzett tizenegyes-gólja már nem osztott, nem szorzott.

A válogatott így három forduló után, Anglia mögött a csoport második helyén áll, megelőzve Lengyelországot, Albániát, Andorrát és San Marinot.

 

Andorra–Magyarország 1-4 (0-1)

Labdarúgó-világbajnoki selejtező. V.: Thórarinnson (izlandi).

Andorra: Josep Gómes – M. San Nicolás (Rubio, 61.), Llovera, Emili García, Alavedra (Rebes, 77.) – A. Martínez (C. Martinez, 62.), M. Vieira (Pujol, 77.), Vales, Cervós – R. Fernández (Sanchez, 82.), Aláez. Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
Magyarország: Dibusz – Fiola, Lang, Szala A. – Lovrencsics (Nego, 83.), Kalmár (Gazdag, 29.), Nagy Á. (Sigér, 61.), Kleinheisler (Varga K., 83.), Hangya – Szalai Á., Nikolics (Varga R., 61.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Gólok: Pujol (93. – 11-esből), ill. Fiola (45+2.), Gazdag (51.), Kleinheisler (58.), Nego (89.).

Fotó: AFP / Lionel Bobaventure