Hozz vizet a Széchenyi térre!

Vizes Vödrös Felvonulásra, és vizes játékokra hívja az Ökováros-Ökorégió Alapítvány  a városlakókat. Napokon keresztül gyűjtik jelképesen a Széchenyi térre kihelyezett száz vödörbe a vizet, majd 21-én 17 órától a felvonulókkal átviszik azokat a Balokányba, és megöntözik a délelőtt folyamán ültetett facsemetéket.

hirdetés

Az akcióval az esővíz gyűjtés hasznosságára szeretnék felhívni a figyelmet mind költségkímélő, mind fenntarthatósági szempontból. Szeretettel várnak mindenkit, aki egyetért az esemény üzenetével, és szívesen csatlakozik egy jó hangulatú közösségi megmozduláshoz. A legegyedibb vízgyűjtő edény tulajdonosa meglepetést kap, de vödör nélkül se maradjon senki otthon!

A Víz Napja további programjai a Balokányban lesznek; 14 órától vízrakéta, tutajépítés, vizes játékok, vízkóstoló várja a kilátogatókat. Csónakázni 11 órától 17 óráig lehet a tavon, 16.30-kor és 17.30-kor Varázsóra címen érdekes vizes kísérleteket mutat be a Csodák Pécsi Palotájának Alapítványa. Sötétedés után a fények és víz játéka kerül középpontba, 18 órakor közös világító tutaj úsztatás lesz, 18.30-tól pedig kis esti Fényjáték a Pannon Filharmonikusok zenészeivel.

Amelyik iskolából a legtöbben bocsátják vízre tutajukat, az az intézmény a Tettye Forrásház Zrt. felajánlásával Zsolnay ivókutat nyer.

A délután minden programja ingyenes.