Huawei-Flextronics: indul a cserkúti üzem

Zökkenőmentesen halad a Huawei és a Flextronics előkészítő munkája, így semmi sem akadályozza a cserkúti gyáregység december elején esedékes beindítását – közölte lapunkkal Páva Zsolt polgármester azok után, hogy a napokban tárgyalt az érintett vállalatok képviselőivel.

hirdetés

Páva Zsolt azt mondta: decemberben száz fő állhat munkába a cserkúti egységben, de jövő év első felében szinte bizonyosan – folyamatos bővítés mellett – újabb négyszáz emberre lesz szükségük a kínaiaknak. Mint mondta, a Huawei Technologies Hungary és a Flextronics Global Services az ősz második felében kezdte meg új baranyai együttműködésének gyakorlati előkészítését, miután a két cég úgy döntött: a logisztikai központ létrehozása mellett termelő tevékenységet is indítanak Baranyában.

A cserkúti üzem felkészítése és a munkatársak toborzása jelenleg is zajlik, s december első felében el is indulhat az elektronikai alkatrészek gyártása – mondta a polgármester.

Információink szerint a dolgozói létszámot jelentős részben a csődbe jutott Elcoteq volt dolgozói teszik majd ki.
Első körben azokat az embereket keresték fel, akik a finn gyáróriás Huawei-gyártósorain dolgoztak. Ezen alkalmazottak felkészítése jár ugyanis a legkevesebb erőfeszítéssel. Ugyanígy a korábbi Elcoteq-alkalmazottak köréből érkezhetnek a jövő évben felvenni kívánt munkatársak is.

A Flextronicshoz kapcsolódik, hogy a hazánkban négy telephelyen több mint 12 ezer embert foglalkoztató vállalat zalaegerszegi üzemébe is várják azokat a képzett dolgozókat, akik az Elcoteq csődje miatt elveszítették állásukat. A Flextronics ezer állást kínált fel számukra a gyártókapacitás növelésének köszönhetően. Arról, hogy a Pécsről érkezők számíthatnak-e szállásra, illetve biztosítják-e számukra a heti kétszeri ingyenes utazást a zalai megyeszékhelyre, információink szerint még nincs döntés.