Humoros matricákkal csábít a Jobbik

A fiatalok politikai részvételét erősítenék az ifjú jobbikosok

Aktívabb politikai szereplésre buzdító kampányt indít a Jobbik a fiatalok körében – közölte Kincses Péter, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának Baranya megyei szervezője pénteki sajtótájékoztatóján. A kampánnyal szeretnék elérni, hogy a fiatalok mindennapjainak része legyen a tanulás és a bulizás mellett a szavazás és az aktív politikai szerepvállalás is.

hirdetés

A Jobbik álláspontja szerint jelenleg a magyar fiatalok között alacsony a részvételi arány a választásokon, a mindennapi politika eseményeit pedig nem követik. Mindezen szeretne a Jobbik változtatni.

A fiatalok politikai részvételét erősítenék az ifjú jobbikosok
A fiatalok politikai részvételét erősítenék az ifjú jobbikosok

Kincses Péter sajtótájékoztatón kifejtette, hogy ha a politikában aktívabbak lennének a fiatalok, a kormányzat is többet foglalkozna a problémáikkal. Ha pedig többet foglalkoznának a fiatalok gondjaival és véleményeivel, akkor a külföldre vándorlásukat is meg lehetne akadályozni.

A kampány első eleme a Hazai Pálya ifjúsági különszáma, ami humoros hangvételévelű írásaival próbálja majd bevezetni a fiatalokat a politikába.

Emellett építenének az internetes közösségi hálózatokra is, ami ma a fiatalok elérésének legegyszerűbb módja. Kincses hozzátette, hogy a Facebook-on a Jobbik Ifjúsági Tagozata negyvennyolcezer követőjével messze kiemelkedik a többi párt ifjúsági szervezetei közül.

Az egészet pedig egy humoros matricakampány zárja majd, amit a választások előtti utolsó napokra időzítenek.