Hurrá, megérkezett az új iPhone

Az Apple kiküldte a meghívókat, most már biztos: a cég március 21-én, hétfőn mutatja be újdonságait Cupertinóban. Lehull a lepel az iPhone 5SE-ről, az új iPad Próról, és az új Apple Watch szíjakról – írja az Origo.

hirdetés

Most már hivatalos, hogy az Apple március 21-én tartja sajtóeseményét Cupertinóban. A cég szokása szerint egy titkos, kétértelmű mottót is elrejtett a meghívóban.Az esemény jelszava a „Let us loop you in” lesz,amivel az Apple azt sugallja, hogy “be akarja hurkolni”, valamibe bevonni az embereket.

Mások azt sejtik, hogy Tim Cook a másnapi kongresszusi meghallgatás előtt szeretné az embereket bevonni az Apple és az FBI közt zajló titkosítási vitába.

Az új készülékekről már hónapok óta pletykálnak: egy új négycolos iPhone-t, kisebb iPad Prót, és új Apple Watch szíjakat várhatunk.

Az iPhone 5SE (vagy csak egyszerűen iPhone SE) az 5S modell újraszabott változata lesz, ami A9-es chipet (ez található az iPhone 6s-ben is), fejlettebb kamerát, Élő Fotók támogatást kap, valamint NFC chipet az Apple Pay mobilfizetési rendszerhez.

Hasonló áron lesz kapható, mint az 5s, a 16 GB ramos változat a források szerint ára 450 dollárnál kezdődhet. 8 megapixeles hátlapi és 1,2 megapixeles előlapi kamerát kaphat.

Eleinte úgy tűnt, hogy egy új iPad Air táblagép is megjelenik idén, ami a Pro modell számos funkcióját megörökli. Végül belsős források szerint kiderült:valójában egy kisebb iPad Pro lesz az újdonság,ezért a sok egyezés.

Az új modell a novemberben megjelent 12,9 colos iPad Pro 9,7 colos változata lehet. Négy hangszórója lesz, Apple Pencil támogatást kap, valamint processzor és memória terén is ugyanazt tölthetik bele, mint a nagytestvérbe.

Sokan számítanak új Apple Watch szíjakra is, főként egy új, katonai stílusú, nejlonból készülő termékvonalra. A 9to5Mac forrásai szerint azonban csak az év második felében láthatunk második generációs Apple Watchokat, márciusban még csak új szíjakat mutatnak.

 

A források szerint az Apple megragadhatja az alkalmat arra is, hogy bejelentse az iOS 9.3-as frissítését, amit jelenleg a fejlesztők és a publikus bétatesztelők próbálgatnak.