Húszezren lehetnek a Fradi-Újpest meccsen, de Gulyás Gergely szerint ez nem veszélyes

Fotó: 444.hu

Gulyás Gergely nem gondolja különösen veszélyesnek, hogy egy teltházas focimeccsen 20 ezer ember maszk és a távolságtartás betartása nélkül vehet részt.  

Miközben Müller Cecília országos tisztifőorvos arra szólította fel az embereket, hogy a vírus gyors terjedése miatt ne vegyenek részt tömegrendezvényeken, szombaton minden bizonnyal teltházas lesz a Fradi-Újpest meccs, ami azt jelenti, hogy akár 20 ezren is lehetnek a stadionban – írja a 444.hu.

Ezzel kapcsolatban érdemes tudni, hogy az NBI-es meccseken tulajdonképpen semmilyen vírusvédelmi korlátozás nincs: nem kell üresen hagyni székeket és a maszkhasználat is csak ajánlott. De legalább kézfertőtlenítők vannak a stadionban – írja a 444.hu.

Gulyás Gergely a 444.hu újságírójának fentieket firtató kérdésére azt mondta, hogy a meccs szabadtéri rendezvények számít. A visszakérdezésre, hogy de a szabadtér mellett tömegrendezvény-e, azt mondta a miniszter, hogy ha minden negyedik vagy harmadik széken ülnek, akkor nem ez nem számít különösen veszélyesnek. Csakhogy ugye a meccsen telt ház lesz.

Hozzátette, hogy „az mindenkinek a felelőssége, hogy ha a lehetőség biztosított, hogy két széket vagy három széket kihagyjunk, akkor tartson távolságot. Az egészségügyi védekezésnél az egyéni felelősséget kizárni nem lehet”. Csakhogy ugye a meccsen telt ház lesz.

Hirdetés