Húszméteres söröskorsó tornyot építettek Szegeden

A világ legmagasabb műanyag söröskorsó tornya épült fel a hét végére Szegeden. A rekord által hozott több mint egy millió forint bevétel a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány számláját gyarapította.

hirdetés

Az akcióhoz nem volt nehéz csatlakozni, csupán a négynapos Szegedi Grillfesztiválon elfogyasztott ital félliteres műanyag korsóját kellett a toronyhoz vinni. A rakparton, a rondellánál levő szerkezet felállítását egy építőipari cég vállalta el és tervezte meg statikus mérnökök segítségével. A hét emelet magas alumínium vázhoz speciálisan rögzítették a korsókat. A munkálatokban a szegedi tűzoltóság is segített.

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány a dél-alföldi régióban az életveszélyben levő csecsemők megmentésén dolgozik. A kicsikre elsősorban az oxigénhiány veszélyes, így az életben tartás mellett a súlyos károsodás megelőzése is feladat.

A három és fél megyéből – Csongrád, Bács-Kiskun, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megye déli része – álló területről tavaly 1300 hívás futott be az újszülöttmentő ügyeletéhez. Ez a mentési szám a második legmagasabb az országban.