Húszmilliós fejlesztés a családi napköziben

Lezárult az az uniós program, melynek keretében egy speciális csoportszobát alakítottak ki a Gosztonyi Gyula utcai bölcsődében, a sajátos nevelési igényű (SNI-s) gyermekek számára.

hirdetés

Dr. Őri László, Pécs alpolgármestere szerint a most létrejött családi napközi és speciális csoportszoba nagy segítséget nyújt az érintett családok számára, akik sérült, súlyosan fogyatékos gyermekeiket nem tudják bölcsődében elhelyezni integrációs problémák miatt. A szobába különleges fejlesztő játékokat, bútorokat szereztek be a projekt keretén belül.

Utalt rá, hogy az önkormányzat az utóbbi időben részt vállalt sok családokat, gyermekeket védelmező és segítő programban, és 2020-ig további fejlesztésekre is számíthatnak az intézmények.

bolcsode2_nlcafe.hu__0

A most létrejött csoportszoba egyedülálló a régióban, speciális igényeket kielégítő és speciális módszerekkel dolgozó egységet hoztak létre. A családi napközi szakemberei egy olyan módszertani anyagot is készítettek, melyet további bölcsődékben és óvodákban is alkalmaznának az SNI-s gyermekek fejlesztése érdekében.