Hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést a Jobbik

Felhalmozott vízdíjtartozások miatt tesz feljelentést a Jobbik ismeretlen tettes ellen – jelentette be Fogarasi Gábor városházi képviselő, a párt pécsi parlamenti képviselőjelöltje és Gyimesi Gábor önkormányzati képviselő. 

hirdetés

A legutóbbi pécsi közgyűlésen döntöttek arról, hogy az önkormányzat a városi bérlakások után keletkezett 65 milliós vízdíjtartozásokat megtéríti a Tettye Forrásház Zrt.-nek. Az előterjesztés szerint a lakásgazdálkodást átvevő Elszámolóház megállapította, hogy a szóban forgó számlák esetében az adott bérlakásokban nem voltak nyilvántartásba vett lakók – sem jogszerű bérlők, sem regisztrált önkényes lakásfoglalók.

Bár a városi cég a törvények alapján elindította a hátralékok behajtását, megpróbálta azt véghez vinni, de ezen tartozások esetében nem tudott lépni. (Vannak egyébként 150 forintos díjtartozások mellett millió feletti összegek is a be nem fizetett számlákon.)

A Jobbik szerint kérdés, hogy miként keletkezett ez a hátralék, kinek lett volna dolga a behajtás, és mégis miért nem tudott fellépni a cég, valamint az önkormányzat lakásgazdálkodási osztálya a tartozókkal szemben.

Gyimesi Gábor, a párt parlamenti képviselőjelöltje a csütörtöki sajtótájékoztatón azt feszegette, hogy ha üresek voltak a lakások, akkor hogyan keletkezett a tartozás, ha viszont nem voltak üresek, akkor mégis kikkel állt szerződésben a szolgáltató. Az is kérdés, hogy mikor észlelték a problémát, ki, vagy kik ezért a felelősek. Többek között ezeknek a kérdéseknek a tisztázására tesznek feljelentést hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen – mondta.

Fogarasi Gábor jobbikos képviselő hozzátette: szeretnék a pécsi lakásrendeletet is megváltoztatni, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő, s bíznak abban, hogy a pécsi közgyűlés tagjai is nyitottak lesznek az egyeztetésekre, mivel szerintük a fideszes városvezetés is módosítana a rendelkezésen.

Egyébként a sajtótájékoztatón lapunk tudósítóján kívül mindössze a Jobbikhoz közelálló Lánchíd Rádió munkatársa jelent meg.