HVG.hu: politikai-gazdasági szálakba gabalyodott az NNI főnyomozója?

Bő egy éve tart a nyomozás a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) kitört vesztegetési botránnyal kapcsolatban, amelynek kezdetén kommandósok fogták el Imhof Gábort, az egyetem volt gazdasági főigazgatóját és tanácsadóját, V. Bálintot. Váratlan fordulatként a nyomozás korábbi vezetője, Váradi Csaba alezredes is gyanúsított lett. A HVG.hu forrásai szerint a főrendőr túl messzire ment el a politikai és gazdasági szálak bogozásában.

hirdetés

Nem lehetnek felhőtlenül boldogok a nyomozó hatóságok a Pécsi Tudományegyetemen tavaly nyáron kitört vesztegetési ügy legújabb fordulatával kapcsolatban. A 14 hónapos nyomozás legfrissebb áldozata ugyanis az azt 2010 júniusától 2011 januárjáig vezető Váradi Csaba alezredes.

A Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) regionális irodájának volt vezetőjét 15 rendbeli hivatali visszaélés bűntettével és folytatólagosan elkövetett jogosulatlan titkos információgyűjtés bűntettével gyanúsítják, “bónuszként” pedig más köztörvényes, valamint katonai bűncselekményekkel. Bár a nyomozás részleteit 40 évre titkosították, forrásaink egybehangzó állítása szerint Váradi bukása közvetlen összefüggésben áll a korábban általa vezetett nyomozással.

A HVG.hu teljes cikkét elolvashatja itt!