Idegbajt kaptak az autósok a pécsi dugóban

Olvasóink jelezték, hogy belvárosban, a Búza tér felől az Árkád irányába állt a kocsisor, a néhány száz méteres szakaszt csak araszolva lehet megtenni.

hirdetés

Frissítve:

Olvasóink posztjai szerint egy busz vesztegelt műszaki hiba miatt az egyik sávban, ezért alakult ki a csúcsforgalomban nagyobb dugó. Azt is jelezték, hogy bizony nem ártott volna rendőri irányítás, hogy jobban lehessen haladni, hiszen az egyik rendőrőrs valóban ugrásra volt a helyszíntől.

Másik olvasónk azonban ettől függetlenül is megosztotta véleményét a kérdésről. Mint írta, a dugók és a balesetek leginkább a nem megfelelő sebesség megválasztása miatt alakul ki. És itt nem csak a gyorshajtás a probléma.

“Sokszor használom a nyugati elkerülőt és az esetek 90 százalékában a városban jobban lehet haladni. Ilyenkor persze aki szeretne normál tempóval haladni, nem pedig 50-60 km/ó-s sebességgel (városon kívül) az nekiáll előzgetni és sokszor belemegy veszélyesebb előzésekbe is. A minap a 6-os úton közlekedtem és ugyanez volt a helyzet. Elől egy lassan haladó jármű miatt hatalmas sorok alakulnak ki. És ez nem ritka eset sajnos, mert ha valaki használja az elkerülőt vagy a 6-os utat, az tudja miről beszélek. Városon belül ugyanez a helyzet, főleg amikor a négysávos utakon a külső sávban kell előzgetni a mazsolákat, akik észre sem veszik magukat. Reggelente autóval járok dolgozni és mindig 20-30 km/ó-s sebességgel kell araszolgatni, mert valaki úgy gondolja, hogy biztos ami biztos nem vált 2-es fokozatnál feljebb. És ilyenkor nincs hely előzni a sok autó miatt. Úgy gondolom, hogy ha mindenki meg tudná választani a megfelelő sebességet, akkor nem alakulnának ki ezek a dugók. És nem kell a műszaki hibás autókra fogni vagy a rosszul beállított lámpákra. Vannak ilyen esetek is, de nem ez a jellemző” – írta B. GY.


Korábban írtuk:

A Magyar Közút kezelésében lévő útszakaszon történtekre egyelőre csak annyi lehet a magyarázat, hogy rosszul vannak hangolva a lámpák és/vagy valamilyen műszaki hiba miatt dugult be a belváros.

13271629_10209296642674164_892096721_o

Amennyiben Önt is bosszantja a helyzet, akkor írja meg tapasztalatát, véleményét és küldjön fényképet az info@pecsma.hu e-mail címre!