Idén is csobbanhatunk Európával

A nyári kánikulában a Europe Direct – Baranya Megyei Európai Információs Pont 2015-ben immár nyolcadik alkalommal Csobbanj EUrópával! elnevezésű roadshow-t szervez.

hirdetés

2008-ban a Baranya Megyei EIP iroda kezdeményezte az első Csobbanj EUrópával! elnevezésű akciót a baranyai strandokon, mely azóta minden évben megrendezésre kerül. A népszerű és hatékony esemény eredményei felkeltették az Európai Unió figyelmét is, ennek következtében az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete 2010 óta már országos roadshow-t szervez Magyarországon.

A program célja, hogy az európai uniós állampolgárság adta lehetőségekről – utazás, tanulás, karrier, pályázatok, támogatások, nyugdíjak stb. – ingyenes, naprakész, hiteles, személyre szabott és teljes körű tájékoztatást nyújtson a strandolóknak, illetve annak tudatosítása, hogy a Europe Direct irodák országszerte, egész évben várják az érdeklőket.

Baranya megyében számtalan kérdésre adnak konkrét válaszokat, használható tanácsokat és információkat a strandokon az érdeklődőknek a Baranya Megyei Európai Információs Pont, az Eures, az Új Nemzedék Pécsi Kontaktpont és a Csorba Győző Könyvtár munkatársai.

Baranya megyei helyszínek és időpontok

2015. július 17., péntek Orfűi Aquapark

2015. július 18., szombat Thermal Spa Siklós

2015. július 24., péntek Szigetvári Gyógyfürdő

2015. július 25., szombat Harkányi Gyógy- és Strandfürdő