Idén is népszerűek a nyári napközik

Napokon belül kezdődik a nyári vakáció, amely alatt sok gyerek marad egyedül otthon, míg a szüleik dolgoznak. A szerencsésebbek napközikben töltik a nyarat, ahol a felügyelet mellett programokról is gondoskodnak. Ez utóbbiakban idén sem lesz hiány Pécsett.
A Pécsi Kulturális Központ Szivárvány Gyermekházában sportversenyek, kézműves programok, kiscsoportos festő- és táncfoglalkozások, táborok várják az apróságokat.

hirdetés

Az intézmény reggel hat órától biztosítja a gyermekek felügyeletét és a szórakoztató programokkal szolgál a kicsiknek. Az alapfoglalkozások egy hétre 1500 forintba kerülnek, viszont ezen felül ebédet is kérhetnek a résztvevők számára a szülők.

– Június 20-tól indulnak a napközis foglalkozásaink, a város kezelésében lévő Balatonfenyves-alsón, illetve Balatonfenyvesen található táborok pedig június 16-tól várják a gyerekeket – mondta el a Pécs TV híradójának Horzsa Gábor, a Szivárvány Gyermekház vezetője.

A Szivárvány mellett más intézmények is szerveznek nyári napközis foglalkozásokat. Lovas programok, nyelvi felkészítők, indián táborok is várják az apróságokat. Ugyancsak igen népszerű a gyerekek és a szülők körében a zoo-tábor.

Idén, hat helyett nyolc turnus indul a jelentkezők nagy száma miatt: az egyhetes program 15 ezer forintba kerül, amelyben napi egyszeri meleg étkezés is tartalmaz. Ide 7 és 14 év közötti fiatalokat várnak a szervezők.
A picik bemehetnek a kifutókba, megsimogathatják, gondozhatják az állatokat, emellett játékos feladatok, programok várják őket.