A PTE Hangja tehetségkutató verseny a tavalyi sikereket követően ismét lehetőséget biztosít az egyetem hallgatóinak, hogy hangjukat közönség előtt is megmérettethessék.

hirdetés
Uránia Mozi

A Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata által szervezett rendezvény első válogatóját március 20-án rendezik meg a Pécsi Est Caféban, ahol a jelentkezők 13
órától saját maguk által hozott dalokkal mérik össze énektudásukat.

A selejtezőre a belépés díjtalan, a szervezők minden érdeklődőt sok szeretettel várnak! A produkciókat idén is szakmai zsűri fogja értékelni, akik a legtehetségesebb tíz hallgatót fogják első körben kiválasztani. Az értékelés a zenei tudás, az intonációs biztonság, a ritmusérzék, a színpadi jelenlét, a technikai felkészültség, a megjelenés, a stílus, és nem utolsó sorban az egyéniséghez illő dalválasztás alapján fog történni.

A zsűriben többek között helyet foglal Vermes Tímea, opera-, operett-, musical énekesnő és színésznő, Lakner Tamás, Liszt Ferenc-díjas karnagy, a PTE Művészeti Kar dékánja és Beck Zoltán, a 30Y alternatív rockegyüttes alapítója, zenész, gitáros és szövegíró, a Zenélő Egyetem projekt megvalósítója, a PTE Bölcsészettudományi Kar oktatója.

A beérkezett jelentkezések alapján – melyet március 18-ig lehetett leadni – idén is nemzetközi felhozatalra számíthatunk, ugyanis a verseny nem csupán a hazai hallgatók, hanem a nemzetközi képzésben résztvevők között is nagy népszerűségnek örvend. A tavalyi évben a zsűri döntése értelmében a pécsi orvoskar hallgatója, a madagaszkári Mino Rabenjafimanantsoa lett a PTE hangja. Mino az oklevél átvétele után elmondta, örül annak, hogy a külföldi hallgatók számára is lehetséges, hogy ilyen rendezvényeken szerepelhessenek.

A válogatóban kiválasztott legjobb tíz versenyző a Pécsi Egyetemi Napok keretén belül megrendezésre kerülő élő koncertshowban mutathatják meg tehetségüket április 25-26- án, ahol kiderül, ki lesz idén a PTE Hangja.

A 2017-es PTE Hangja tehetségkutató döntőseinek videóklipje:

Hirdetés