Így búcsúzott Meixner András

Meixner András1

hirdetés

A szocialista képviselő egy dokumentumot adott át a polgármesternek a ciklus utolsó ülésén, amelyet nem ismertettek a közgyűlésen. Meixner András egykori alpolgármester, aki a pártpolitikával a továbbiakban nem foglalkozik, ma eljuttatta hozzánk a dokumentumot. A következőket írta:

“Mottó:
„Ne azt kérdezd, mit tehet érted a Hazád!
Hanem azt kérdezd, mit tehetsz te a Hazádért!”

„Adj egy percet az életedből…”

Felkérem az Önkormányzatot, hogy indítson mozgalmat a fenti címmel és tartalommal! Álljon az élére, propagálja, szervezze a közösségért, a közös ügyeinkért tenni akaró polgárok és szervezetek munkáját! Forduljon felhívással Pécs város polgáraihoz, szervezeteihez, cégeihez, intézményeihez, hogy áldozzanak naponta egy-egy percet arra, hogy közös – akár megoldhatatlannak tűnő – dolgaink előbbre jussnak, szépüljenek köztereink, segítsék a város gyarapodását, épülését, hogy csatlakozzanak az „Adj egy percet az életedből” mozgalomhoz!

Indoklás

Úgy gondolom, hogy Pécs városa egy leszakadóban lévő térségnek, a jelenlegi szerepénél lényegesen többre hivatott központja. Az elmúlt negyed század azt mutatja, hogy azok a térségek tudtak fejlődni, ahol az ott lakók összefogtak, ahol törődtek önmagukkal és környezetükkel. Ha mindenki minden nap ad egy percet az életéből, akkor ez egy év alatt hatórányi hathatós segítséget jelent a városnak, a közösségnek, amihez tartozik, lakókörnyezetének, ahol mindennapjait tölti. Mindenki ott és annyit tegyen, ahol és amennyit tud, amire tehetsége és szakértelme predesztinálja! De annyit tegyen! A mozgalomhoz csatlakozhatnak a magánszemélyeken túl a városban működő cégek, intézmények, egyesületek is, saját eszközeikkel, hogy a város sikeresebb, élhetőbb, és szebb legyen, ahol a közös munka új eredményeket szül, új kapcsolatokat, új barátságokat, és új élményeket teremt! Egyszóval közösen érhetjük el, hogy Pécs olyan város legyen, ahol érdemes élni, ahova érdemes eljönni akár turistának, akár befektetőnek!

Pécs, 2014. szeptember 25.
Meixner András
önkormányzati képviselő”