Így buszozzon a hosszú hétvégén!

A hosszú hétvége miatt változik a Tüke Busz közlekedési rendje, egy másik változás viszont az autósokat is érinti.

hirdetés

A Tüke Busz tájékoztatása szerint május 23-án szombaton, május 24-én vasárnap, május 25-én hétfőn – a szabadnapokra meghirdetett menetrend szerint közlekednek a társaság járatai, azaz nem lesz munkaszüneti napi közlekedés.

Ideiglenes forgalomkorlátozás is lesz a Kertváros Nap rendezvény miatt, ez pedig már az autósokat is érinti szombaton 14 és 23 óra között. Ekkor a Maléter Pál út a Varsány utca és Viktória utca közötti szakaszát teljes szélességében elzárják a forgalom elől.

Emiatt az érintett járatok az alábbiak szerint közlekednek:

– Az 1-es járat útvonala a forgalmi terelés idején az alábbiak szerint változik:

Kertváros irányába a Nagy Imre úti megállóig eredeti útvonalon közlekedik, majd balra fordulva a Keszüi úton halad tovább. A Keszüi útról jobbra fordul a Málomi útra, és az Aidinger János úton már az eredeti útvonalon közlekedik Uránváros irányába az autóbusz.

A kimaradó megállók: Sarolta utca, Lahti utca, Krisztina tér.

A járat a terelő útvonalon lévő valamennyi autóbusz-megállóban megáll: Bogár utca, Berzsenyi utca, Enyezd u.

– A 6-os járat a Várkonyi Nándor u. elnevezésű megállót követően a 3-as járat vonalán közlekedik az Árnyas úti megállóig, majd Árnyas utca, Siklósi út és eredeti útvonalon közlekedik mindkét irányban.

A kimaradó megállók mindkét irányba: Lahti utca, Krisztina tér, Littke József utca, Temető déli kapu.

A járat a terelő útvonalon lévő valamennyi autóbusz-megállóban megáll: Sarolta utca, Nagy Imre út (Árkád irányába), Bogár utca, Berzsenyi utca, Árnyas út.

– A 60A-s járat a Várkonyi Nándor úti megállóig eredeti útvonalon közlekedik, majd a Budai vám irányába halad tovább a Nagy Imre úton, ezt követően kanyarodik jobbra a Keszüi útra. Az Árnyas úti autóbusz-megállótól eredeti útvonalon közlekedik tovább a járat.

A kimaradó megállók: Lahti utca, Krisztina tér, Enyezd utca (Budai állomás irányába).

A járat a terelő útvonalon lévő valamennyi autóbusz-megállóban megáll: Sarolta utca, Nagy Imre út, Bogár utca, Berzsenyi utca.

– A 121-es járat a Litke József utca elnevezésű megállóig eredeti útvonalon közlekedik, majd Málomi út, Keszüi út, Nagy Imre út, majd eredeti útvonalon. Az egy érintett járat Kertváros felé közlekedik és a terelés is erre az irányra vonatkozik.

Kimaradó megálló: Krisztina tér

A járat a terelő útvonalon lévő valamennyi autóbusz-megállóban megáll: Enyezd utca, Berzsenyi u. Bogár u. Sarolta u.