Így enyhülnek a korlátozások a hétvégén

Óvatosságra intve, az egészségügyi szabályok betartását kérve jelentősen enyhítik a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat a hétvégén a vidéki települések. 

Pécsen a belvárosban sok étterem, kávézó és cukrászda megnyitotta kerthelyiségét, néhány szálloda pedig június elejétől várja a vendégeket. Hétfőtől a vásárcsarnokban is folyhat árusítás.

A Pécsi-tó környékén a hétvégétől lehet már sporteszközöket kölcsönözni is.

A Harkányi Gyógyfürdő és a siklósi fürdő viszont még nem fogad vendégeket.

A balatoni városok eltérő mértékben vezetnek be lazító intézkedéseket

Balatonfüreden pénteken megnyitották a strandokat, parkolókat, zöldterületeket, szombattól a játszóterek is használhatók.

Tihanyban is kinyitnak a strandok, de csak a kijelölt, központi parkolókban lehet autóval megállni. Keszthelyen a hétvégén már lehet sétálni, kutyát sétáltatni, kerékpározni és horgászni a Balaton-parton, de a sétányként is használható strandok még nem látogathatók, a játszótereket és a kültéri sporteszközöket sem lehet használni.

Szigligeten is zárva maradnak a játszóterek, a strand és a vár is. Alsóörsön sem lehet használni a játszótereket, a két kilátó sem látogatható. Siófokon a szinte nyárias időjárás miatt sok látogatóra számítanak, ezért óvatosságra kérnek mindenkit, ott a játszótereket egyelőre zárva tartják.