Ilyen a pécsi Ebola-védőruha

Pécsen fellelhető már az a védőfelszerelés, ami hermetikusan elzárja az egészségügyi dolgozókat a gyanús esetektől. A ruhát a sürgősségi napok keretében mutatták be. A szkafanderben biztonságban vannak az orvosok, ha egy ebolás beteget kellene ellátniuk. Országosan mintegy 12 millió forintot költöttek az öltözékekre és a speciális egységek továbbképzésére.

hirdetés
Uránia Mozi

A résmentes ruházat kizárja a fertőzésveszélyt, s azok viselhetik, akiket előzőleg kiképeztek erre a célra. A régióban ugyanis kijelöltek speciális egységeket, akiket továbbképeztek és ilyen védőruházattal elláttak. Pécsre 12 ilyen szkafander került.

Pécsi sürgõsségi napok

– A konferencián egyébként a hallgatók a tananyagon kívül aktuális problémákkal és ismeretekkel is találkozhatnak, amelyek felkészítik őket a mindennapokra. Ezekről nyilván tanulnak az egyetemen is, de az sem árt, ha gyakorlatban is látnak ilyet – mondta Betlehem József, a PTE Egészségtudományi Karának dékánja.

Az Országos Mentőszolgálat a felszerelésekre és az egészségügyi dolgozók továbbképzésére mintegy 12 millió forintot költött. Kiképzésük jövő héten fejeződik be.