Ilyen is van: megúszhatja a gyilkos élettársa

Bizonyítottság hiányában, nem jogerősen felmentette a Pécsi Törvényszék szerdán azt a nőt, aki az ügyészség szerint tizenkét évvel ezelőtt Vokányban részt vett férje megölésében.

hirdetés

A gyilkosság 2000. február 6-án történt a baranyai községben. V. Mária akkori élettársa, Rozsi Attila rendőrtiszt hét lövéssel végzett a nő férjével, hogy “megoldja” azokat a problémákat, melyeket a válásuk elhúzódása okozott. V. Mária ellen azután indult eljárás, miután a tettéért 18 év fegyházbüntetéssel sújtott nyomozó egy beadványban terhelő vallomást tett rá.

Rozsi Attila azt állította: egykori élettársával együtt mentek el a férj vokányi házához, ott a nő azzal kért bebocsátást, hogy elutazik, és szeretné megbeszélni a férfival gyermekeik felügyeletét. Amikor beléptek a házba, és meggyőződtek arról, hogy rajtuk és a nő férjén kívül más nincs ott, ő fegyvert rántott és négyszer rálőtt a férfira. A sebesült menekülni próbált, ekkor az asszony segített lefogni férjét, hogy ő még rálőhessen.

A nő az eljárás során tagadta, hogy részt vett volna férje meggyilkolásában. A törvényszék Kovács Attila vezette bírói tanácsa Rozsi Attila vallomását nem fogadta el objektív bizonyítékként, és nem talált olyan tényt, adatot, vallomást, amely V. Mária bűnösségét kétséget kizáróan megalapozta volna.

Az asszonyt felmentését követően szabadlábra helyezték.

Az ügyész fellebbezett a döntés ellen, ezért az ügy a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.