Ilyen lesz a pécsi Halloween: a csúnya a legszebb

Először a külföldi egyetemisták kérték, mára azonban a felnőtteket is megbabonázta a halloweeni smink. Olyannyira, hogy egyre több ocsmány, már-már gusztustalan maszkot és arcfestést kérnek. Pécsett pedig van olyan, aki el is készíti a nem mindennapi alkotásokat.

hirdetés
Na, akkor nézzünk a pohár fenekére!

A véralvadás fokozatai, cipzár a szájra vagy akár sörös doboz a szembe. Bár ezek mind-mind filmes kellékek, manapság bárki kérheti ezeket – és a pécsiek be is vállalják.

Egy boldog dzsungelharcos, aki halloweeni buliba készül

– A legkeményebb, legvéresebb maszkokat eddig az arab diákok kérték, őket sajnos nem lehetett lefotózni. Most a helyiek is rámozdultak erre, főleg, hogy jönnek a halloweeni bulik – mondja Gratzner Gabriella maszkmester.

Gabi és vendége, akinek ezúttal nem fáj, hogy nincs elég bőr az arcán

Gabi egyébként „titkos” hozzávalókat is használ, amiket csak speciális helyen lehet beszerezni. Ezekért Budapestre kell utaznia egy olyan színházi kellékes boltba, ahonnan a Sztárban Sztár kellékesei is vásárolnak.

Vajon egy ilyen buliban hogyan csattan el az első csók?

– Általában fényképeket hoznak a kívánt maszkokról, egy sminket másfél-két óra alatt lehet elkészíteni – mondja Gabi.

Persze az alkotás ideje függ attól is, hogy csak az arcot vagy akár az egész testet érinti-e a maszk vagy sem. Gabi készített már olyat is, ahol az illető karján karmolásnyomok voltak.

– Olyan is volt, hogy egy oviscsoport érkezett hozzám és mindenki csontvázzá vált, de inkább felnőttek kérik a csúnyaságokat.

A maszkmester szerint most a legnagyobb divat az, ha az arc egyik oldala szépen van sminkelve, a másik fele el van csúfítva.

És egy kis képgaléria: 

halloween13
halloween10
halloween11
halloween9
halloween8
halloween7
halloween5
halloween3
halloween0
halloween00
halloween
halloo
hallo
Ezeket a maszkokat speciális, bőrbarát ragasztóval szokták rögzíteni a bőrhöz, így akár 10-12 órán keresztül is kitartanak. Ha pedig valaki megválna tőlük, egy mozdulattal levehetőek.