Ilyen sem volt még: online tanácskoznak a pécsi képviselők

A jelenlegi helyzetben nem lehet rendes közgyűlést tartani, ezért Péterffy Attila online videókonzultációt, gyakorlatilag egy speciális közgyűlést hívott össze mára.

A kormány által a járványhelyzet miatt március közepén meghirdetett veszélyhelyzet idején az önkormányzatok feladat- és hatáskörét a polgármester látja el. A pécsi közgyűlés idei munkarendje szerint ma 9 órakor rendes közgyűlés vette volna kezdetét a városháza dísztermében. A járvány miatt erre nincs lehetőség, de ma reggel 9 órára Pécs polgármestere, Péterffy Attila online videókonzultációt hívott össze.

 

Ennek célja, hogy a közgyűlés tagjaival az önkormányzat működését és gazdálkodását alapjaiban meghatározó ügyeket és a tervezett döntéseket megvitassa. A konzultációra minden pécsi önkormányzati képviselő meghívást kapott.

A konzultáció mindenben hasonlítani egy hagyományos közgyűlésre, azzal a kivétellel, hogy internetes felületen zajlik. Az online konzultációról videófelvétel készül, a nyilvános részt egy későbbi időpontban publikálni fogja az önkormányzat.

hirdetés