Íme ajánlatunk Valentin-napra!

Közeleg a Valentin-nap és nem tudod, hogy hová vidd a párod? Mi összegyűjtöttük a legmenőbb helyeket számodra, amelyekben nem fogsz csalódni. Legyél akár rocker, művészlélek, tesiszakos vagy retro arc, mi megtaláltuk neked az igazit. Ez a PécsMa.hu ajánlata:

hirdetés

Rockerereknek

street fashion rockmaraton00
Rocker vagy és a Valentin-napot is keményen akarod ünnepelni? Az Árkád előtti törzshely helyett – ahol mindennap tanyázol -, most valami igazán menő helyre viheted a párodat. Itt van a Pokol Pub & Söröző, ahol garantáltan rock and roll-os hangulatba kerülhetünk. És hajnalban még össze is futhatsz a haverokkal, akik éppen most fejezik be a műszakot vagy éppen a melóba mennek.

Punkoknak

street fashion rockmaraton16
Pécs eldugott zugai a legalkalmasabbak és a legmenőbbek az idei romantikázásra a barátnőddel. Ilyen a Barbakán kert, ahol nyugodtan leülhettek a nyirkos fűbe és leshetitek a többi punkot. A Kereskedők Háza melletti lépcsők szintén kiválóak egy kis csövezésre, de a Neozin kávézó mellett, a nyugati várfalsétány terasza sem rossz, innen egész Uránvárosra rá lehet látni.

Tesiszakosoknak

sport, izom, plank, edzés
Imádod a pörgést és a rohanást? A Valentin-napon is együtt izzadhatsz szerelmeddel: nem, nem úgy, csakis az edzés jöhet szóba, ezért az új tüskésréti futópálya a legjobb választás. Hiszen nincs is jobb, mint kedvesünkkel együtt futni a naplementében a tó körül. Persze valamelyik konditerem sem rossz, hiszen vasárnap sok edzőhely várja a vendégeit,  ugyanúgy, ahogy egy sima hétköznapon.

Művészlelkeknek

A Kodály Központban méltó helye van Brahmsnak
A Kodály Központban méltó helye van Brahmsnak

 

Művészeti programokban sem lesz hiány. A Pécsi Nemzeti Színház pénteken a Vágy villamosa című drámát adja (ha lemaradnál, akkor február 26-án nézheted meg). Sajnos a Kodály Központban február 14-én a Pannon Filharmonikusok külön a szerelmeseknek szóló hangversenyére már minden jegy elkelt,  ezért a Zsolnay-negyedben ajánlhatunk egy kis sétát a különlegesen szép épületek között.

Diszkókedvelőknek

diszkó

Ha te vagy a bulik királya, akkor a Valentin-nap sem maradhat el bulik nélkül. A Sörház hétvégi bulijai aztán igazi nagy durranások. Élőzene, sok DJ, na meg csinos lányok és jóképű fiúk. A Like Cultural Center mindig nagy italakciókkal várja a partizókat. A 40-es korosztálynak a leégett Boccaccio helyét ajánljuk – csak vicceltünk. Nekik a Kuba Pub & Café lehet alkalmas hely a szerelmesek napjának ünneplésére.

A retro szerelmeseinek

retró múzeum5

A retró szerelmeseinek a Csinos Presszó az igazi! Hangulata visszarepít minket a pöttyös szoknya korszakába. A Csinosban egy olvasórészleg is megtalálható, így ha elfáradunk a táncban, leülhetünk olvasni romantikus könyvet. Meg kell említenünk a lakatfalat belvárosban, ahol a pécsi szerelmek történelmének lenyomatát.

És végül a csak szerelmeseknek

Valentin-nap, szerelem

Leginkább egy cinkenéző túrát érdemes választani, s olyan romantikus elhagyatott helyet keresni ehhez, ahol csendesen nézhettek egymás szemébe, miközben a kis madarak röpködnek körülöttetek. Kötelező elem, hogy a fiú sokszor mondja, hogy mennyire szép a hölgy, milyen kedves és mennyire szerelmes, a hölgy pedig le-lesütött szemmel, ám annál boldogabban fogadja az udvarlást – és ha van náluk egy csupor méz, attól még édesebb lehet a Valentin-nap.