Imhof Gábort kiengedték

Értesüléseink szerint szabadlábra helyezték Imhof Gábort, a pécsi egyetemi vesztegetési ügy elsőrendű vádlottját. Pécs határát azonban nem lépheti át.

hirdetés

Kedden folytatódott a büntetőper a Győri Törvényszéken a pécsi egyetemi vesztegetés ügyében. A szerkesztőségünkhöz eljutott információk szerint Imhof Gábor mától szabadlábon védekezhet.

Huszonhét ember ellen folyik eljárás költségvetési szerv önálló intézkedésre jogosult dolgozója által bűnszövetségben elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények – egyebek mellett okirat-hamisítás, csalás és pénzmosás – miatt.

A vádirat szerint az elsőrendű vádlott olyan szerveződést hozott létre, amely valótlan okiratok alapján fizetett ki különböző összegeket, valamint úgy befolyásolt közbeszerzési pályázatokat, hogy az a cég jusson előnyhöz, illetve nyerjen, amelyik megfizeti a pályázati érték “visszavárt” nyolc-tíz százalékát.

Az ügyészség szerint előfordult, hogy cégre szabott pályázatot írtak ki, ahogy az is, hogy egy indulót tájékoztattak a riválisok árajánlatáról, hogy alá tudjon ígérni, de az is, hogy “teljesítési szándék nélküli” cégekkel kötöttek szerződést, így szivattyúzva ki összegeket az egyetem számlájáról.

A Győri Törvényszék kedden megszüntette a pécsi egyetemi vesztegetési ügy elsőrendű vádlottjának előzetes letartóztatását. Ezzel az ügy minden vádlottja immár szabadlábon védekezhet.