Index-ügy: „Már nem volt értelme eljátszani a függetlenségesdit”

Vaszily Miklós, az Indamedia egyik tulajdonosa - Forrás: Infotér Youtube

Visszavásárolta az Indamedia az Index.hu részvényeit. Szombathy Pál jelenlegi vezérigazgató-főszerkesztő közös megegyezéssel távozik az Indextől, ahogy Sztankóczy András vezető szerkesztő is. Bodolai László, a korábban a hírportál munkáltatói jogait gyakorló alapítvány kuratóriumi elnöke pedig a jövőben mint médiajogász dolgozik majd a cégcsoportnál. 

hirdetés
Uránia Mozi

A Média1 médiapiaci szaklap cikke emlékeztet: az Index hitelezőjeként is ismert Indamedia fele részben Vaszily Miklós (a TV2 elnöke, a Pesti TV társtulajdonosa, az MTVA volt vezérigazgatója, az Echo TV volt elnöke), fele részben Ziegler Gábor tulajdonában van.

Vaszily Miklós évek óta a Fidesz médiabirodalmának egyik legmeghatározóbb figurája. A hírről a független sajtóban megjelent mai cikkek és elemzések szerint ezzel egyértelművé vált, ki és mi állt az Index szerkesztőségének korábbi szétverése és a mostani történések mögött.

Fábián Tamás, az Index korábbi és a Telex mostani újságírója Facebook-oldalán a következőket írta a mai hírről:

„Nos, ez gyorsan ment. Az új felállásban már nem volt értelme eljátszani a függetlenségesdit, a Mészáros Lőrinc-féle Vaszily Miklós cége megvette az Indexet, így lett igazán tiszta a helyzet. Egyben csattanós válasz ez azoknak, akik eddig kételkedtek, hogy mi köze volt az Orbán körüli hatalomnak az Index körüli történésekhez.”