Indul a strandrendőrség

A Szigetvári Rendőrkapitányságon az előző évek hagyományaihoz híven az idei turisztikai idényben is elindul a „Strandrendőrség” elnevezésű projekt.

hirdetés

A közbiztonsági és bűnmegelőzési program a városba érkező turisták és a Gyógyfürdőben pihenő és strandoló vendégek biztonságának növelése céljából jött létre, amelyet az idei nyáron hetedik alkalommal indítanak útjára.

A kerékpáros strandrendőrök, akik június és július hónapokban péntek, szombat és vasárnapi napokon látják el ezt a szolgálatot, most is a körzeti megbízotti állományból kerülnek ki. Útirányuk érinti a Szigetvári Várat és a hozzá tartozó vársétányt, a Campinget és a Csónakázótavat, valamint a belvárost és a parkolókat. A strandrendőrök a Gyógyfürdő területén úgynevezett szolgálati pavilonban vannak jelen, ahol szórólapok formájában bűnmegelőzési tanácsokkal is szolgálnak.

Az ide látogató turisták örömmel fogadják és megnyugvással veszik tudomásul, hogy amíg ők a jól megérdemelt szabadságukat töltik értékeikre akkor is vigyáznak, azonban ezúton is felhívjuk a figyelmet arra, hogy a parkolóban álló gépkocsiban értéket jól látható helyen ne tároljanak, a fürdő területére nagyobb összegű készpénzt, ékszereket nem vigyenek magukkal. Az értékeiket mindig a fürdőzéshez használt medencéhez lehető legközelebb – ahonnan még szemmel tudják tartani – pakolják le.