Indul a szezon, sűrűbben közlekednek a vonatok a Balatonhoz

Már a vakáció előtt egy hónappal sűríti a tó partjához tartó járatok indulását a MÁV-Start.

hirdetés
Uránia Mozi

Mától a nyári menetrend kezdetéig, június 19-ig előszezoni menetrend szerint, sűrűbben közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között, InterCity kocsik is járnak, valamint a déli parton étkezőkocsi és új 1. osztályú szolgáltatás teszi teljesebbé a komfortot – olvasható a MÁV-Start Zrt. honlapján.

Déli part

Az előszezoni menetrend bevezetésétől a Budapest és Keszthely között kétóránként közlekedő Balaton InterCity vonaton május 17-től már étkezőkocsi és kényelmes 1. osztályú kocsi is lesz.

Az előszezonban a Siófok, Fonyód és Balatonmáriafürdő környéki üdülőövezetek kisebb forgalmú megállóiban is sűrűbben állnak meg vonatok: Balatonaliga, Balatonvilágos, Szabadisóstó, Szabadifürdő, Balatonszéplak alsó, Balatonszéplak felső, Zamárdi felső, Szántód, Balatonlelle felső, Fonyódliget, Bélatelep, Alsóbélatelep, Balatonfenyves alsó, Máriahullámtelep, Máriaszőlőtelep.

Sok kis megállóbban szállhatunk fel a déli parton

Az április 11-i menetrendmódosítástól a Helikon InterRégió vonatokkal már nemcsak Kaposvár, hanem napi egy vonatpárral Pécs felől is a korábbinál jóval könnyebben érhető el a Balaton déli partja alacsonypadlós, klímás Desiro motorvonatokkal.

Északi part

Az északi parton május 30-ig szünetel a vasúti közlekedés, Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbusz szállítja az utasokat a villamosítás miatt. Az előszezon további részében, május 31-től már nem kell átszállni. Ekkortól a nyári menetrend kezdetéig az északi partra a korábbi évekből jól ismert járatokkal lehet utazni – tájékoztatott a MÁV.

További részletek ide kattintva olvashatók.