Indul a Zöldhulladék-járat

A Biokom Nonprofit Kft. a lakossági igényeknek eleget téve a téli pihenő után március 3-án, hétfőn újra elindítja a nagy sikernek örvendő „Zöldhulladék-járatát”. A tavasztól a tél beálltáig közlekedő járat a családi házas övezetekben keletkező ágnyesedéket, fűkaszálékot és falombot gyűjti be térítésmentesen.

hirdetés

A járat – az elmúlt években megszokott módon – kétheti rendszerességgel közlekedik a kertes lakóterületeken ott, ahol az ilyen jellegű „zöldhulladékok” keletkezhetnek. A program célja a növényi hulladék elkülönített gyűjtése és szállítása, amely így komposztálásra kerül cégünk kökényi komposztáló telepén.

Fontos, hogy a Zöldhulladék-járat számára csak ágnyesedék, fűkaszálék és falomb helyezhető ki úgy, hogy az ágak kevésbé legyenek kötegelve a fűkaszálék, valamint a falomb pedig műanyag zsákba kerüljön.

Amennyiben a hulladék közé kommunális jellegű anyag is kerül, a Biokom munkatársai a kihelyezett növényi részeket nem áll módjukban elszállítani

  • Mari néni

    Nálunk ÁGY nyesedék az nincs, de örülök, ha az ÁG nyesedéket elviszik 🙂

  • (X)

    Tetszik ! – bár a linket is be lehetett volna írni a BIOKOM honlapjáról … (menetrend és egyéb tudnivalók a feledékenyebbeknek )

  • Lenke

    A Biokom inkább az utcaseprő autót járassa NAPPAL. Elég idegesítő amikor hajnali 3 és 4 között az a nagy dög az ablak alatt megy el baromi nagy zajjal, ráadásul 6-szor is 10-15 percenként, amikor az ember már épp visszaaludna! Eddig nem zavart, de most már tele a hócipőm!!!!