Indulnak a nyílt napok az egyetemen

A Pécsi Tudományegyetem valamennyi kara szervez nyílt napot, melyek során a diákok saját benyomásokat szereznek a városról, az intézményről, a szakok specifikumairól, az oktatókról, hallgatókról. Ezen kívül 2012. január 20-21-én az érdeklődők találkozhatnak a PTE-vel Budapesten, az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon is.

hirdetés

A nyílt napok során és a szakkiállításon a felvételivel kapcsolatos tájékoztatás mellett hallgatóink segítségével kötetlenebb beszélgetésre, a hivatalos kiadványokban nem szereplő információk átadására, szubjektív, élményszerű bemutatkozásra van lehetőség.

A cél az, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalokat minél több, a döntésük meghozatalát megkönnyítő információval lássa el az egyetem. A felsőoktatási intézmények között elsőként alkalmazta a Pécsi Tudományegyetem a felsőoktatás virtuális világban való bemutatását, uniface „egyetemi reality” játékunkon keresztül (http://uniface.hu/). A középiskola után sokaknak éles váltást jelent az egyetemi élet, a játékon keresztül kipróbálhatják magukat különböző, hallgatóként rájuk váró szituációkban.
Virtuális egyetemistáink sikeres felvételijüket követően folytathatják tovább tanulmányaikat. Lakhatnak kollégiumban, de albérletbe is költözhetnek, és persze arról is dönthetnek, hogy a tanulás mellett mivel töltik el szabadidejüket. Választhatják a szakmai karrier fejlesztését már az egyetemi évek alatt, de úgy is határozhatnak, hogy hírnevük ápolására, kapcsolati hálójuk fejlesztésére fordítják energiájukat. Persze a hallgatói lét finanszírozását ebben a virtuális világban is meg kell oldaniuk. Kiváló tanulmányi eredményüknek köszönhetően fedezhetik ösztöndíjukból kiadásaikat, vagy szabadidejüket feláldozva vállalhatnak diákmunkát költségeik rendezésére.

Emellett folyamatosan tesztelhetik tudásukat, a választott képzéssel kapcsolatos kérdések megválaszolása révén, és a pontokért folyó versenyben egyúttal középiskolájuk hírnevét is öregbítik.