Influenza: több kórházban tilalom

Az influenzajárvány miatt több egészségügyi intézményben látogatási tilalmat vezetnek be – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel.

hirdetés

Hétfőtől tilos a betegek felkeresése a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház Rendelőintézetben a szülészet-nőgyógyászaton, a csecsemő- és gyermekosztályon, valamint az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon.

Szintén hétfőtől tilos a látogatás a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Déli Pólusának valamennyi telephelyén, így a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház, valamint a nagykállói Sántha Kálmán Szakkórház valamennyi gyógyító osztályán – közölte az ÁNTSZ.

Nógrád megyében a Szent Lázár Megyei Kórházban múlt csütörtök óta valamennyi osztályon érvényben van a látogatási tilalom. A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetben szerdán rendelték el a tiltást az újszülöttrészlegen, a gyermekgyógyászati, szülészet-nőgyógyászati és az infektológiai osztályon.

A Fejér megyei tiszti főorvos a megye valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményében, minden osztályára kiterjedően péntektől rendelte el a látogatási tilalmat.