Ingyen diplomát adna a PM

A Párbeszéd Magyarországért szerint minden leérettségizett diáknak meg kell adni a lehetőséget arra, hogy továbbtanulhasson és ingyen szerezhessen alapszakos diplomát -adta hírül az MTI.

hirdetés

Erőss Gábor, az ellenzéki párt elnökségi tagja keddi, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a társadalomtudományi alapszakok megszüntetéséről szóló kormányzati terv miatt megkezdődött a “második diáklázadás”. Hozzátette, hogy 2012-2013-ban az “első diáklázadás” már meghátrálásra kényszerítette a kormányt, de a kabinet nem tanult a saját hibájából és most még nagyobb ellenállásra számíthat.

A politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnök a “nagyvállalkozói lobbi nyomására” eltökélte, hogy nemcsak a felsőoktatást, de a középiskolákat is leépíti, mert csak “bérrabszolgák kellenek neki”. Eközben csak egy egyre szűkebb “narancs elit” tanulhat tovább, nekik hozták létre a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, ami “kisgömböcként” sorra kebelez be mindent és mindenkit, és az egyetem kedvéért szüntetik meg a nemzetközi tanulmányok szakot is – jelentette ki.

A PM meggyőződése szerint az érettségi és a továbbtanulás a diákok elidegeníthetetlen joga, ezért nem elég, ha a kormány visszavonja az “ostoba és káros” tervét. A Párbeszéd Magyarországért minden leérettségizett diáknak megadná a lehetőséget, hogy ingyen szerezhessen egy alapszakos diplomát – közölte Erőss Gábor.