Ingyen múzeumozhatnak a pécsi elsősök

Különleges helyszínen, Schaár Erzsébet „Utca” című kiállításában adott át szimbolikusan a város 9. osztályosainak ingyenes múzeumi belépőket Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere és dr. Fabényi Júlia, a Baranya Megyei Múzeumok igazgatója.

hirdetés

A 2012/23-as tanévben a múzeum felajánlására több mint 4000 diák tekinthet meg egy-egy kiállítást térítésmentesen. Az általános iskola első osztályosai a Vasarely Múzeumba, a középiskolás 9. osztályosok pedig Schaár Erzsébet posztmodern Utcájába kaptak meghívást.

A kulturális intézmény gesztusa elsősorban az iskolai oktatás és a művészetek kapcsolatának szorosabbra fűzését, Magyarország legnagyobb vidéki közgyűjteményének minél szélesebb körű megismertetését szolgálja.

Fabényi Júlia, az igazgatóság vezetője csütörtökön Pécsen, sajtótájékoztatón elmondta, azért e két múzeumra esett a választás, mert úgy gondolják, a fiatalok örömüket lelnék az ott látott művek látványában, a műtárgyak segítenék a gondolkodásukat, esetleg választ is adnának az őket foglalkoztató problémákra.

Nagy Csaba, Pécs fideszes alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy a baranyai megyeszékhely az ország városai közül az egyik leggazdagabb múzeumi kínálattal rendelkezik, az önkormányzat pedig szeretne minél több fiatalt bevonni a múzeumi életbe azzal a céllal, hogy ezen intézmények rendszeres látogatóivá váljanak.