Ingyen tesztelik nyitás előtt az iskolásokat Pécsváradon

A kép forrása: MTI/Varga György

A pécsváradiak számára fontos híreket közölt a város polgármestere, Zádori János.

hirdetés
Uránia Mozi

A polgármester Facebook-oldalán jelentkezett be, először azt emelte ki, a nagy roham már lement, de még mindig nagyon sokan betegek a pécsváradiak közül, sokan kapják kézhez pozitív tesztjüket.

A hétre ráadásul be kellett zárni a bölcsődét, amit tavaly egyszer már megéltek, a karantén számukra erre a hétre vonatkozik, a következő héten nyitna az intézmény akár az óvodával együtt.

Mint mondta, nagyon sok szülő, pedagógus kereste meg azzal, hogy a 19-i iskolanyitást aggályosnak tartja, utóbbiak azért, mert hiába kapták meg az oltást, a védettségük még nem alakult ki.

A polgármester közölte, nincs döntési jogköre arra vonatkozóan, hogy egy intézmény mikor nyithat ki, de az igazgatóval együtt arra a döntésre jutottak, hogy felajánlják minden pécsváradi diák szüleinek, hogy letesztelhetik ingyen gyermeküket, megnyugtatva a  családot, iskolát.

Ezért e hét szombaton 9 és 12 óra között, akik jelentkeztek – eddig 100 diák és néhány pedagógus jelezte igényét, de még többeket várnak –, részt vehetnek az ingyenes tesztelésen, mely a Szentháromság téren, tehát szabadtéren lesz. Zádori ígérete szerint elkerülik majd a zsúfoltságot, minden szabályt be fognak tartani.

A tesztelésekről készül majd egy adatlap, az eredményt pedig átadhatják az érintettek az osztályfőnöknek, igazgatónak.

Mindez persze nem kötelező.

Ha valakiről a helyszínen kiderül, hogy fertőzött, tájékoztatják a teendőkről, egy orvos is jelen lesz.

Ha pedig nagyon sok a fertőzött, újratervezés jöhet – tette hozzá Pécsvárad polgármestere.