Ingyenes szűrőnap a Lánc utcában

Szeptember 30-án, pénteken az „Új Széchenyi terv” pályázaton megújult Lánc utcai telephelyünkön várjuk kedves betegeinket, Pécs város és a környék lakosságát 12 órától este 18 óráig széles körű, ingyenes lakossági szűrővizsgálatainkra – olvasható a Pécs Egyesített Egészségügyi Intézményének közleményében.

hirdetés

Mint írják, védőnői szolgálatuk vércukor-, koleszterin-, vérnyomás-, testzsír- és testtömegindex-méréssel, valamint életmód tanácsokkal várja a hozzájuk fordulókat. Ezenkívül újonnan kialakított nőgyógyászati rendelőikben orvosaik rákszűrést végeznek, míg mammographiás szakrendelésük a 45 év feletti nők számára biztosít vizsgálatokat.

Szemészeti alapszűréssel is bővül a kínálatuk – teszik hozzá -, melynek során a kiszűrt betegeket szakrendeléseik a továbbiakban gondozásba is tudják venni.

A megelőzés csak több év elteltével hozza meg gyümölcsét, de éppen azért, hogy az emberek minél tudatosabban és felelősségteljesebben formálják életvitelüket, elengedhetetlenül fontos részét képezi az egészségügyi ellátásnak – hívták fel a figyelmet.

Az elmúlt években is több alkalommal szervezett az EEI Védőnői Szolgálata ingyenes szűrővizsgálatokat a lakosság számára, amelyet igen nagy érdeklődés kísért. Ezeket az alkalmakat szeretnék rendszeressé tenni és folyamatosan kibővíteni, hogy ezáltal is elősegítsék Pécs város lakosságának egészséges életmódra nevelését.

–  Szűréseink mellé, a Vöröskereszt bevonásával, ugyanebben az időben véradást is szervezünk dolgozóink és a lakosság számára, melynek során szeretnénk ráirányítani a figyelmet e téma fontosságára – írják közleményükben.