Inkubátorházat alakítanak ki egy pécsi villában

A szolgáltató szektorban tevékenykedő kezdő egyéni vállalkozóknak, kis- és középvállalkozásoknak nyújt korszerű infrastrukturális környezetet a Pécsi Üzleti és Virtuális Inkubátorház, amelyet egy 19. századi villa felújításával hoznak létre a jövő nyárra Pécsen.

hirdetés

Kovács Zsolt, a villa tulajdonosa, a leendő inkubátorházat működtető Lakits Villa Kft. ügyvezetője szerdán Pécsen sajtótájékoztatón számol be arról, hogy a társaság mintegy 200 millió forintot költ az épület rekonstrukciójára, ebből 133 millió forint európai uniós forrás.

A támogatásnak köszönhetően eredetileg lakóházként, bérházként funkcionáló, később kollégiumként hasznosított 800 négyzetméteres Szabadság utcai épületben 11 irodát kínálnak három évnél rövidebb ideje működő vállalkozóknak és vállalkozásoknak. A cégek a helyiségeket kedvezményesen, akár részmunkaidőre, azaz napi, vagy heti néhány órára is bérbe vehetik.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az inkubátorházban igény esetén egy központi titkárság látja el a bérlők ügyviteli feladatait, működésüket pedig a legszélesebb körű szolgáltatásokkal segítik. Az inkubátorház szakmai stábja jogi, pénzügyi, adó, könyvelési és egyebek mellett pályázati tanácsadást nyújt számukra.

A Lakits Villa Kft. tervei szerint a tanácsadói szolgáltatásokat egy internetes felületen külső cégek is igénybe vehetik majd.

Az inkubátorházat működtető társaság bízik abban, hogy projektjükkel hozzájárulnak a szolgáltató szektorban működő és a velük kapcsolatba kerülő kezdő mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességéhez.