Innovációs díjakat osztottak

Átadták a Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. innovációs díjait a városházán. A díjjal a régió gazdasági és innovációs helyzetét javító, előrelendítő cégek munkáját kívánják elismerni, ez irányú tevékenységüket motiválni. Hét kategóriában ismerték el a vállalkozásokat.

hirdetés

Az elismerésre magánszemélyek és egyéni vállalkozók, kis-, közép- és nagyvállalatok pályázhattak. A díjakat a Magyar Tudomány Napján osztották ki Pécsett. A közép- és nagyvállalkozás kategóriában a BIOKOM Környezetgazdálkodási Kft. nyert.

Mint azt Vér Csaba, a cég K+F projektmenedzsere elmondta, elsősorban eddigi erőfeszítéseiket ismerték el, s nem egyetlen konkrét projekttel indultak, hanem az elmúlt években megvalósított fejlesztéseiket gyűjtötték csokorba. Így a cég komplex hulladékgazdálkodási programjáért, a szelektív gyűjtés területén elért beruházások végrehajtásáért, a műszaki kutatás-fejlesztésért kapta az elismerést elsősorban.

Az egészségipari vállalkozások közül a NEURO CT Pécsi Diagnosztikai Központ Kft.-t díjazták, amelynek fő célja a dél-dunántúli régió egészségügyi ellátásának javítása szűrésekkel, fejlesztésekkel, valamint fontos célkitűzésük az is, hogy a kutatási-módszertani eredmények mihamarabb a gyógyítás szolgálatába állhassanak.

Az informatikai vállalkozás kategóriában a HC Pointer Kft., a magán-, mikro- és kisvállalkozások esetében a Lakics Kft. kapott díjat. Az innovatív-ifjúsági kategóriában Böröcz Anitát, Radics Pétert és Antal Zoltánt díjazták, a kamarai díjat a Geochem Kft. kapta. Életműdíjban dr. Szolcsányi János, a PTE ÁOK Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézetének tanszékvezető tanára részesült. Oklevéllel ismerték el a Pécs/Sopianae Örökség Nonprofit Kft. munkáját is.