Innovációs napot tartanak a PTE-n

A Pécsi Tudományegyetem tudatosan mozgósítja energiáit a kapcsolatépítés felé, hiszen 10 karán rengeteg olyan kutatás zajlik, mely vállalkozások bevonásával termékké is válhat, a partnerek azonban nehezen találnak egymásra. Május 4-én, a már hagyományosnak számító Innovációs Nap mellett a Kapcsolati Fórum és a délutáni Business Network International (BNI) partnertalálkozó is abban a szellemben született, hogy egy tető alá hozza az egyetem tudományos életének képviselőit és az együttműködésre nyitott vállalkozókat, a kapcsolatépítés érdekében.

hirdetés

A PTE Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Osztálya immár ötödik alkalommal szervezi meg a PTE Innovációs Napot azzal a céllal, hogy szélesebb közönség is megismerkedhessen az egyetemhez köthető legújabb kutatási eredményekkel, találmányokkal és együttműködésekkel. A Szentágothai János Kutatóközpontban számos kutatási területhez kapcsolódóan tartanak előadásokat, melyek pozitív példaként szemléltetik a folyamatot, ahogyan egy egyetemi projekt valós, piaci termékké válik – legyen szó akár PH mérésére alkalmas marhabendő szondáról vagy a tüdődaganat szűrésére alkalmas mobil applikációról.

Az esemény idén kiegészül a Kapcsolati Fórummal, melynek előadásai kifejezetten a vállalkozókat célozzák meg a PTE innovációs tevékenységeinek bemutatásával, valamint az egyetem marketing eszköztárának szemléltetésével és a tudatos üzleti kapcsolat-menedzsment rövid ismertetésével, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a vállalkozók könnyebben megtalálhassák az együttműködési lehetőségeket.