Innovatív vállalattá kell válni

Az új gazdasági rendszerben a kis- és középvállalkozások életben maradásának egyetlen esélye, ha innovatív vállalattá alakulnak. A szerdai kamarai fórum célja volt, hogy a helyi vállalkozások olyan energetikai és pénzügyi megoldási javaslatokat kapjanak, amelyek segítik hatékonyságukat.

hirdetés

Hogyan lehet energiát megtakarítani? Hogyan lehet olcsóbb energiára szerződni? Mi az az energia audit? Leginkább ezek a kérdések foglalkoztatják azokat a vállalkozókat, akik a Pécs-Baranyai és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös rendezvényére érkeztek szerdán.

A résztvevők az elméleti információk mellett, gyakorlati tanácsokat is kaptak az energiahatékonysággal és megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos kérdéseikre, amelyek segíthetik cégüket a hatékony működtetésében.

A kamarák korábban meghatározott célja, hogy 2020-ra egyötödével csökkenjen az energiafelhasználás az Európai Unióban. Ennek érdekében hazánkban az iparkamarák csoportos energia beszerzési közösséget alakítottak ki.

Ennek eredményeképp eddig 71 vállalat 242 fogyasztási helyen összesen 130 millió forintos megtakarítást ért el az aktuális energia árakhoz képest. Az elégedett fogyasztók között megtalálhatóak kis és közepes méretű vállalkozások, városi intézmények és önkormányzatok egyaránt.